menu

Chili-hummer

Chilli lobster

Beginner

Ingredienser

Vaniljemayonnaise

  • 1 æggeblomme (L/XL)
  • 1 æg (L/XL)
  • 15 g dijonsennep
  • 5 g salt
  • Vaniljekorn fra to vaniljestænger
  • 350 g jordnødde- eller vindruekerneolie
  • 20 g hvidvinseddike

Chillisauce

  • 35 g olivenolie
  • 20 g løg, pillet og finhakket
  • 20 g rød chili, skåret i små tern
  • 3/4 spsk. sød paprika
  • 30 g citronsaft
  • 1 tsk frisk hvidløg, finhakket
  • 3/4 tsk. timian, friskhakket
  • Salt og sort peber
  • 10 små hummere
  • Citron

Opskrift

Vaniljemayonnaise
Bland æg, sennep, salt og vaniljekorn i en skål. Brug en stavblender til at mixe ingredienserne godt sammen. Langsomt tilsættes olien, lidt ad gangen. Når mayonnaisen er emulgeret, røres eddiken i mayonnaisen. Dæk til og sæt til siden.

Chilisauce
Bland alle ingredienserne i en skål, tildæk skålen og sæt saucen i køleskabet natten over.

Halver hummerne på langs og rengør dem grundigt. Før et spyd halvvejs igennem dem. Krydr med salt og peber, og pensl dem med olivenolie. Smør chilisauce på kødsiden. Placer dem på en varm grill i ca. 2 minutter på hver side. Når de er færdigtilberedte, tages de af grillen, og ligges på et fad. Klem lidt citronsaft ovenpå, og server dem sammen med vaniljemayonnaisen.