menu

Hestons ultimate steak

Hestons ultimate steak recipe

Beginner

4 portioner

Ingredienser

1 steak pr. portion

Guasacaca

  • 50 g løg, pillet og hakket
  • 230 g grøn peber
  • 450 g moden avocado, skrællet og sten fjernet
  • 10 g hvidløg, pillet og hakket
  • 30 g persille
  • 80 g hvidvinseddike
  • 20 g frisk koriander
  • 6 g salt
  • 200 g olivenolie

 

Chimichurri

  • 50 g røde jalapenos
  • 30 g hvidvinseddike
  • 30 g mynteblade
  • 10 g frisk koriander
  • 10 g frisk basilikum
  • 20 g frisk estragon
  • 60 g persille
  • 5 g fed hvidløg, pillet
  • 6 g salt
  • 120 g olivenolie

Opskrift

Guasacaca
Blend alle ingredienserne, til blandingen er jævn og glat. Hældes derefter i en lufttæt beholder.

Chimichurri
Blend alle ingredienserne til en fin grov konsistens. Hældes derefter i en lufttæt beholder, og sættes i køleskabet indtil, det skal bruges.

Steaks
Forvarm grillen, lad den blive meget varm. Krydr bøfferne (ribeye) på begge sider. Grill bøfferne, vend dem hver 15. sekund. En 2 cm bøf tager ca. 2 minutter at nå medium. Placer stegetermometret i den tykkeste del af kødet. Kødet skal tages af grillen ca. 5 grader før, det når den ønskede temperatur. Bøffen tilberedes fortsat efter den er fjernet fra varmen. Læg bøfferne på en rist, og lad dem hvile i 5 minutter inden servering. Dette gør det muligt for restvarmen at afslutte tilberedningen og lader fibrene i kødet slappe af, hvorved saften holdes bedre i kødet. Serveres med Guasacaca og Chimichurri.