Hestons ultimate steak
Hestons ultimate steak
Udskriv opskriftIngredienser
1 steak pr. portion
Guasacaca
- 50 g løg, pillet og hakket
- 230 g grøn peber
- 450 g moden avocado, skrællet og sten fjernet
- 10 g hvidløg, pillet og hakket
- 30 g persille
- 80 g hvidvinseddike
- 20 g frisk koriander
- 6 g salt
- 200 g olivenolie
Chimichurri
- 50 g røde jalapenos
- 30 g hvidvinseddike
- 30 g mynteblade
- 10 g frisk koriander
- 10 g frisk basilikum
- 20 g frisk estragon
- 60 g persille
- 5 g fed hvidløg, pillet
- 6 g salt
- 120 g olivenolie
Opskrift
Guasacaca
Blend alle ingredienserne, til blandingen er jævn og glat. Hældes derefter i en lufttæt beholder.
Chimichurri
Blend alle ingredienserne til en fin grov konsistens. Hældes derefter i en lufttæt beholder, og sættes i køleskabet indtil, det skal bruges.
Steaks
Forvarm grillen, lad den blive meget varm. Krydr bøfferne (ribeye) på begge sider. Grill bøfferne, vend dem hver 15. sekund. En 2 cm bøf tager ca. 2 minutter at nå medium. Placer stegetermometret i den tykkeste del af kødet. Kødet skal tages af grillen ca. 5 grader før, det når den ønskede temperatur. Bøffen tilberedes fortsat efter den er fjernet fra varmen. Læg bøfferne på en rist, og lad dem hvile i 5 minutter inden servering. Dette gør det muligt for restvarmen at afslutte tilberedningen og lader fibrene i kødet slappe af, hvorved saften holdes bedre i kødet. Serveres med Guasacaca og Chimichurri.