Hotwings
Hotwings
Udskriv opskriftIngredienser
Sauce
- 500 g hønsefond
- 100 g hvidt sukker
- 100 g risvineddike
- 200 g tomatketchup
- 1 spsk. svampeketchup
- 1 spsk. Worcestershire sauce
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. Tabasco pebersauce, efter smag
- 2 tsk. cayennepeber
Ostedip
- 300 g blåskimmelost
- 300 ml cremefraiche
Hotwings
- Saft fra 4 limefrugter
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. olie
- 1 kg kyllingevinger
- 50 g sesamfrø, ristet
- Selleri, skyllet og skåret i stænger
Opskrift
Sauce
Opvarm hønsefond i en gryde over medium varme og reducer, indtil den vejer ca. 150 g. I en anden gryde karamelliseres sukkeret. Tilsæt langsomt risvineddiken til sukkeret og pisk, indtil karamellen er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk, indtil de er blandet godt sammen. Sæt til siden.
Ostedip
Fjern skorpen fra osten, og skær den i små tern. Kom ost og cremefraiche i en skål. Blend med en stavblender til ostedippen er blød og glat. Hæld den i en lille beholder, og sæt den i køleskabet.
Hotwings
Inden grillning marineres kyllingen i limesaft, salt og olie. Sørg for at mikse det godt, så alt kylling marineres. Tildæk, og sæt i køleskabet i 45 minutter.
Placer kyllingevingerne på en forvarmet grill og grill dem i ca. 20-25 minutter. Vend dem ofte – gerne efter 2-3 minutter. Læg vingerne i skålen med saucen og miks grundigt, til de er dækkede af et tykt lag sauce. Tag nu dine hotwings op af skålen, og placer dem i en ren skål, og drys de ristede sesamfrø over. Serveres sammen med den resterende sauce, ostedip og selleri.