menu

Muslinger med citrongræs

Lemongrass mussels

Beginner

2 portioner

Ingredienser

Kokossauce

  • 2 g kardemommekapsler
  • 40 g citrongræs
  • 1 g Kaffir limeblade
  • 2 g korianderfrø
  • 400 g kokosmælk
  • 160 g kokoscreme

Muslinger og muslingesaft

  • 500 g muslinger
  • 100 g hvidvin

Muslinger

  • 10 g olivenolie
  • 1 fed hvidløg, pillet og finhakket
  • 5 g frisk ingefær, skrællet og fintrevet
  • 1 g Thai chili, finhakket
  • 85 g løg, pillet og finhakket
  • 90 g rød peber, finhakket
  • 150 g muslingesaft
  • Kokossauce
  • Muslinger
  • 5 g basilikum
  • 1 lime, skal og saft

Opskrift

Kokossauce
Knus kardemommekapsler, hak citrongræs og kaffir limebalde og rist dette på en varm pande sammen med korianderfrøene, indtil det er velduftende. Tilsæt kokosmælk og kokoscreme, og reducer blandingen til ca. 100 g. Sæt til siden.

Muslinger og muslingesaft

I mellemtiden opvarmes en gryde ved hård varme, muslinger og hvidvin tilsættes. Lad muslingerne dampe under låg i 2-3 minutter. Rør i gryden, tilsæt 50 g vand, sæt låget på igen, og lad muslingerne dampe i yderligere 2 minutter. Tag muslingerne af varmen, og si saften fra. Bemærk: gem saften. Kassér uåbnede muslinger.

Færdiggørelse

Opvarm olien i en stor gryde over moderat varme, tilsæt hvidløg, ingefær og chili og svits forsigtigt i 1-2 minutter. Tilsæt løg, rød peber og kokossauce og tilbered i 3-4 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen reducere i yderligere 3 minutter. Tilsæt de tilberedte muslinger, basilikum, limeskal og limejuice. Krydr med havsalt, efter smag.