menu

Roasted pineapple sundae

Roasted pineapple sundae

Intermediate

16 portioner

Ingredienser

Ananaskaramel

  • 500 g sukker
  • 125 g usaltet smør, skåret i tern
  • 225 g æblejuice
  • 5 g salt

Brændte nødder

  • 200 g pistacienødder
  • 200 g hvidt strøsukker

Ananas
Karamelsauce

  • 140 g rørsukker
  • 115 g lys sirup
  • 115 g piskefløde
  • 30 g usaltet smør
  • 1/4 tsk salt

Opskrift

Ananaskaramel

Smelt sukkeret i en gryde over høj varme. Pisk kontinuerligt. Når sukkeret er blevet mørkt, tilsættes smørret lidt ad gangen, mens du fortsat pisker, indtil blandingen emulgeres. Fjern fra varmen og tilsæt salt. Pisk til det er helt opløst. Tilsæt 1/3 del af æblejuicen og pisk, til den er helt inkorporeret. Gentag med de resterende 2/3 æblejuice. Når saften er emulgeret, sættes gryden tilbage på varmen og bringes i kog. Lad karamellen afkøle helt, inden den tildækkes og sættes til siden indtil, den skal bruges.

Tilberedning af ananas
Skræl din ananas og skær stammen ud – ca. 2 x 3 cm hul gennem hele din ananas. Monter din ananas på rotisseriet og fastgør. Aktiver rotisserifunktionen, og tilbered et par timer, mens der smøres jævnligt med ananaskaramel.

Brændte nødder
Forvarm ovnen til 170 °C. Placer nødderne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 12 minutter. I mellemtiden opvarmes 150 g vand og sukkeret i en lille gryde på medium varme og bringes i kog. Når temperatur når op på 135 °C, eller siruppen begynder at tage farve ved kanten af gryden, tilsættes pistacienødderne. Rør indtil, siruppen er helt krystalliseret rundt om nødderne. Hæld de overtrukne nødder på en bageplade med bagepapir og lad dem køle af.

Karamelsauce
Kom ingredienserne i en gryde og varm op over medium varme, til det koger. Pisk indtil, temperaturen når 120 °C, og fjern fra varmen.

Anretning
Fjern de grillede ananas fra rotisseriet, og lad dem køle lidt af. Kom skiftevis chokoladeis og stykker af den grillede ananas i et glas. Pynt med flødeskum, brændte nødder og karamelsauce.