menu

Spicy kyllingesandwich

Spicy chicken club sandwich

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Marinade

  • 4 kyllingelår
  • 6 g thailandsk Bird’s Eye, kerner fjernet og finhakket
  • 60 g sagyejeol ssamjang
  • 2 fed hvidløg, pillet og finhakket
  • 50 g hvidvinseddike
  • 2 g fint salt
  • >XX spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie

Gochujang-mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 10 g hvid soja
  • 50 g gochujang
  • 5 g risvinseddike
  • 3 g Dijon sennep
  • 200 g vindruekerneolie

Tilberedning og anretning

  • Tilberedte kyllingelår
  • 16 skiver bacon
  • 12 skiver fuldkornsbrød
  • Usaltet smør (2 spsk. på hver)
  • 16 skiver tomat
  • Salat
  • Gochujang-mayonnaise
  • Kyllingeskind
  • Tandstikkere til anretning

Opskrift

Forsigtig fjernes skindet fra kyllingelårene. Gem skindet, det skal bruges senere.

Bland de øvrige ingredienser til marinaden sammen, og hæld over kyllingen. Sæt det i køleskabet natten over.

I mellemtiden forvarmes ovnen til 165 °C. Læg kyllingeskindet mellem to bageplader. Tilbered 10 – 20 minutter, indtil skindene er sprøde og brune. Sæt til siden.

Mayonnaise

Pisk æggeblommer, soja, gochujang, eddike og sennep sammen i en lille skål. Langsomt og under piskning tilsættes vindruekerneolien, indtil blandingen har tyknet og er fuldt emulgeret. Tilsæt en anelse mere af den hvide soja for at tynde det ud, hvis det er nødvendigt. Sæt til siden.

Opvarm grillen. Fjern kyllingelårene fra marinaden, og lad overskydende marinade løbe af. Krydr med salt og grill, til de er færdige. Efter endt tilberedning, skal de hvile i 10 minutter, inden de skæres i passende stykker.

Tilbered baconskiverne på grillen.

Rist brødet, mens kyllingen hviler. Smør 8 af de 12 skiver brød på den ene side, og på begge sider af de resterende 4 skiver brød (disse 4 er midterbrødet).

For at samle hver sandwich skal du placere et stykke brød med smørsiden op, læg baconskiver efterfulgt af de grillede kyllingelårstykker på brødet. Smør 1-2 spsk. gochujang-mayonnaise begge sider af det midterste brød og læg det oven på kyllingen.

Læg tomatskiverne oven på det midterste brød, efterfulgt af salat og derefter det sprøde kyllingeskind. Afslut med det sidste stykke brød, med smørsiden nedad.

Halver sandwichen diagonalt, og brug 1-2 madspyd til at holde den på plads.