Varmrøget laks med aromatiske krydderier
Varmrøget laks med aromatiske krydderier
Udskriv opskriftIngredienser
Varmrøget laks med aromatiske krydderier
- 8 g enebær
- 6 g rosa peberkorn
- 4 g tasmanske peberkorn
- 200 g hvidt sukker
- 200 g salt
- 400 g laksefilet med skind
- 30 g hickory træflis
- Salat til anretning (valgfrit)
- Cremefraiche til servering (valgfrit)
- Sprødt brød til servering (valgfrit)
Opskrift
Rist krydderierne på en varm, tør gryde, indtil de er velduftende. Lad det køle lidt af, og mal til pulver ved hjælp af en morterstøder og morter eller krydderikværn. Sæt til siden.
Bland sukker og salt i en skål. Spred halvdelen af blandingen i et ildfast fad / en bradepande. Laget skal være min. XX cm dybt.
Placer laksefileterne på et skærebræt med kødsiden opad. Drys 3/4 af krydderiblandingen jævnt over overfladen af kødet. Læg laksefileterne med skindsiden nedad i fadet/bradepanden med sukker/saltblandingen. Dæk laksen med den resterende blanding af sukker og salt. Dæk fadet/bradepanden med film, og sæt den i køleskabet i 4 timer for at trække. Børst herefter det overskydende salt/sukker af, og skyl forsigtigt filterne under koldt, rindende vand. Dup forsigtigt tør, og læg laksefilterne tilbage på køl i 4 timer.
Til rygningen skal du fylde 150 g trækul på din 4K-grill. Tryk på tændingsknappen, lad låget stå åbent de første 10 minutter for at hjælpe med tændingen. Placer 30 g hickory træflis ved siden af trækullet (ikke oven på trækullet) og lad det gløde i et par minutter. Monter støbejernsgrillristen, læg pizzastenen ovenpå, og monter den rustfrie stålrist. Placer laksen på et stykke greaseproof papir, og læg det på grillristen. Luk låget, og lad laksen ryge i 30 minutter, lad topventilen stå helt åbent og bundventilen på et.
Tag laksen af grillen efter 30 minutter og læg den på en tallerken. Drys den resterende krydderiblanding over. Kan serveres med salat, cremefraiche og sprødt brød.